ja_mageia

Trainingsaanbod

Een greep uit ons trainingsaanbod:

  • Basiscursus leidinggeven
  • Timemanagement
  • Vergaderen moet, maar kort en goed!
  • Arbeids- en sociaal recht
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Coaching, mediation en advies Mediation
Mediation

Wie een conflict heeft wil daar zo snel mogelijk vanaf. Liever een goede, werkbare relatie dan slepende conflicten en terugkerende ruzies. Conflicten kosten niet alleen tijd, energie en geld, maar leiden vaak ook tot slapeloze nachten en verdriet. Zeker in gevallen waar men met elkaar verder wil (of moet) zal er een duurzame oplossing gevonden moeten worden. Steeds vaker valt daarom bij echtscheidingen, arbeidsconflicten, zakelijke conflicten, familie- of burenruzies de keuze op conflictoplossing via mediation.

Mediation is een vorm van conflict oplossing, waarbij een onafhankelijke persoon (de mediator) partijen helpt om zelf hun conflict op te lossen. Het voordeel van mediation boven de gang naar de rechter is het feit dat partijen zelf de oplossing van hun conflict in handen houden. Het verloop van het traject verschilt van geval tot geval en is afhankelijk van wat beide partijen willen.  Er kunnen individuele gesprekken met de mediator plaatsvinden en gesprekken waarbij beide partijen aanwezig zijn.
 
Voor mediation gelden twee belangrijke uitgangspunten: vrijwilligheid en vertrouwelijkheid. Partijen kunnen niet worden gedwongen aan het mediationproces mee te doen. De deelnemers mogen geen informatie uit de mediation naar buiten brengen. Deze principes liggen vast in de mediationovereenkomst, die de partijen en de mediator aan het begin van het mediationproces ondertekenen.
 
Onze mediator is gespecialiseerd in mediation op het gebied van arbeidsrecht en privé-geschillen.
 
Het tarief voor mediation bedraagt € 150,- per uur inclusief BTW, reiskosten en verslaglegging.

Meestal worden de kosten door de partijen gedeeld. Bij arbeidsconflicten is het gebruikelijk dat de werkgever alle kosten betaalt.  


Klik hier voor het maken van een afspraak of bel 0186 – 621944
 

 

Contact gegevens

Bezoek- en postadres:
Laurens Jzn. Costerstraat 15 A
3261 LH  Oud-Beijerland

0186 - 621944
0186 - 620997
info@solon-net.nl

Direct contact

BTW nummer
8110.45.961.B01

KvK nummer
24443126

Referenties