ja_mageia

Ondersteuning & Advies

Solon ondersteunt en adviseert Ondernemingsraden
en Personeelsvertegenwoordigingen met het medezeggenschapswerk door het geven van advies, trainingen en workshops...

  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home HR Consultancy Verzuim en reïntegratie
Ziek zijn overkomt je, verzuim is een keuze

Ziekteverzuim voorkomen en terugdringen

Er zijn in Nederland meer ziekten en klachten dan mensen. Als iedereen met klachten zich ziek zou melden zou er niemand meer aan het werk zijn.

U bent niet verplicht om een verzuimbeleid te voeren, maar u hebt er wel baat bij. Met een goed verzuimbeleid kunt u ziekteverzuim voorkomen en ook de duur van het verzuim beperken. Zo bespaart u op de loonkosten van ziekteverzuim. Daarnaast bieden een gezonde werkomgeving en een prettige werksfeer ook andere voordelen, zoals een hogere output.

Solon heeft veel ervaring met het terugdringen van ziekteverzuim. Consultants van Solon hebben een belangrijke rol gespeeld in het opstellen en implementeren van het ziekteverzuimbeleid van bijvoorbeeld de Gemeente Rotterdam. Hier is het ziekteverzuim spectaculair gedaald.

Wilt u ook uw ziekteverzuim terugdringen?  Is de verzuimdrempel in uw organisatie erg laag? Heeft u de indruk dat sommige medewerkers zich wel erg makkelijk ziek melden? Of houdt uw medewerker zich niet aan de regels en heeft u behoefte aan een goede casemanager die duidelijke afspraken maakt met uw werknemers? Maak dan direct een afspraak met een van onze consultants.

 

 

Contact gegevens

Bezoek- en postadres:
Laurens Jzn. Costerstraat 15 A
3261 LH  Oud-Beijerland

0186 - 621944
0186 - 620997
info@solon-net.nl

Direct contact

BTW nummer
8110.45.961.B01

KvK nummer
24443126

Referenties