ja_mageia

Culturele sector
Wij zijn gespecialiseerd in de culturele sector.
  • Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Home Trainingen voor ontwikkeling en loopbaan Loopbaanplanning, persoonlijk ontwikkelingsplan
Loopbaanplanning, pop (persoonlijk ontwikkelingsplan) en portfolio (introductiecursus)

De arbeidsmarkt is veranderd. De bedrijven waar je voor werkt zijn niet meer zoals vroeger verantwoordelijk voor jouw loopbaan. Het is dus volledig aan jou om verantwoordelijkheid te nemen voor het ontwikkelen van een loopbaan die blijvend uitdagend en interessant voor je is. Dit bereik je door je bewust te zijn van de toegevoegde waarde die jij brengt aan de onderneming waar je werkt en door in iedere rol waarin je werkt zelf kansen te creëren waarvan je tegelijkertijd kunt leren en groeien op zowel persoonlijk als professioneel gebied.

Door middel van deze introductiecursus kun je kennismaken met loopbaanplanning, kom je achter het belang van het opstellen van een pop én het samenstellen van een portfolio

Loopbaanplanning
Een succesvolle loopbaan begint en eindigt met zelfkennis

De sleutel tot een bevredigende en uitdagende loopbaan is zelfkennis. Je sterke kanten kennen en gebruiken, en een goed inzicht in de zaken die waardevol voor je zijn en welke middelen jij nodig hebt om je beste werk te kunnen leveren. Wanneer je een loopbaan kunt creëren die bij je past - in plaats van te duwen en trekken om jezelf aan je loopbaan aan te passen - dan pas ben je echt gelukkig.

Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP)

Als werknemer moet je blijven leren, anders kom je buiten spel te staan. Werkgevers willen graag medewerkers die zich verder ontwikkelen. Daarom zijn ze steeds meer bereid te investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers. Een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP's) helpt om te blijven leren in het kader van het werk.

Een POP is een 'ontwikkelingscontract' tussen een werknemer en zijn werkgever. Het POP heeft als uitgangspunten:

    * de huidige en toekomstige functie-eisen
    * jouw functioneren in je werk
    * jouw loopbaanwensen

Portfolio

Met ‘portfolio’ werd oorspronkelijk een grote map bedoeld, waarin mensen met creatieve beroepen voorbeelden van hun werk meenamen naar potentiële opdrachtgevers. Dit lijkt op het dossierdeel van het moderne portfolio, dat op persoonlijke ontwikkeling is gericht.

In deze training leer je wat een modern portfolio is en hoe je het in je werksituatie gebruikt. En omdat werken met een portfolio verbonden is met denken in competenties leer je ook wat over competenties en competentiemanagement.

Een portfolio dient twee doelen:

    * Je kunt je leidinggevende laten zien wat je hebt geleerd en wat je in je mars hebt.
    * Het helpt je om na te denken over wat je bereikt hebt en wat je in de komende tijd wilt leren.

 

Aantal bijeenkomsten: 3 van 19.00 – 22.00 uur 


Klik hier voor een inschrijfformulier

 

Contact gegevens

Bezoek- en postadres:
Laurens Jzn. Costerstraat 15 A
3261 LH  Oud-Beijerland

0186 - 621944
0186 - 620997
info@solon-net.nl

Direct contact

BTW nummer
8110.45.961.B01

KvK nummer
24443126

Referenties