Toekomst van werken in Musea.

Solon heeft een bijdrage geleverd aan het onderzoek: Toekomst van werken in Musea.

Hoe blijf je in de huidige maatschappelijke ontwikkelingen en trends als werkgever ook in de toekomst aantrekkelijk? 
Dat was de centrale vraag van het project Toekomst van werken in musea.

De museumsector staat voor de grote uitdaging om op het huidige professionele niveau te blijven acteren en zich tegelijkertijd te willen ontwikkelen als duurzaam ondernemer en werkgever. Dit maakt het noodzakelijk om op alle niveau’s in de museumsector hierover beleid te ontwikkelen en dat met zijn leden uit te werken.

Deskresearch en ruim 30 interviews geven een goed en uitgebreid beeld van de museumsector en de vraagstukken die spelen. Deze bevindingen zijn vertaald naar aanbevelingen op drie vlakken: een HR-agenda voor de sector, praktische handvatten voor zijn leden en een notitie voor de CAO-delegatie.

Het project is in opdracht van de Museumvereniging opgezet door Gea Wold als verantwoordelijke voor werkgeverszaken. De projectuitvoering lag bij Sandra Liefhebber, voormalig hoofd P&O van Naturalis. De interviews zijn uitgevoerd door Rianne van Leenen en Heidi van Velzen van Solon. Het project is begeleid door een commissie die bestond uit Marga van Berkel (Manager Bedrijfsvoering Stichting Defensiemusea), Jeanette Freriks (HR adviseur Maritiem Museum Rotterdam), Anastasia van Gennip (Zakelijk directeur Van Abbemuseum), Anneke Staal (Hoofd P&O Museum Boijmans van Beuningen), Sandra Welters (Provinciaal Museumconsulent Huis voor de Kunsten Limburg) en Marco Grob (Zakelijk Directeur Centraal Museum).

Het hele rapport lezen? Dat kan op:

https://www.museumvereniging.nl/toekomst-van-werken-in-musea